sms button light

Comunicat de presă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea este alături de refugiații ucraineni sosiți în punctul de trecere frontieră de la Isaccea.

Asistenții sociali s-au organizat încă din ziua de 25.02.2022, deplasându-se la Isaccea și evaluând nevoile imediate, au interacționat cu primii refugiați sosiți, au stabilit primele legături cu voluntarii aflați acolo, au stabilit împreună cu reprezentații ISU zonele de implicare.

Această intervenție organizată a fost susținută și de colectare de fonduri din care au fost achiziționate produse identificate ca fiind necesare: alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente. La această acțiune au contribuit asistenți sociali și asistenți maternali din diferite comunități ale județului.

Acțiunea de colectare de fonduri este în desfășurare.

DGASPC Tulcea a stabilit servicii de permanență la punctul de trecere al frontierei din Isaccea, în ture de 6 ore împreună cu DAS Tulcea. Serviciile sunt asigurate de asistenti sociali si psihologi. Menționăm în mod deosebit implicarea Asociației Asistenților Sociali din Romania, AsproAS, partener al Departamentului pentru Situații de Urgență, care asigură suport echipelor de permanență.

Parteneriatul public – privat și-a găsit utilitatea și în această situație, atături de echipa DGASPC Tulcea fiind ONG-uri locale reprezentative – Asociația Mâini Întinse, Biserica Baptistă Betel Tulcea, Asociația ADRA România, Crucea Roșie Filiala Tulcea și Constanța, Orange, inimoșii voluntari (cei mai mulți adolescenți, liceeni), restaurante și firme de catering, lanțuri farmaceutice.

La aceste moment, situația privind organizarea în vama Isaccea se dovedește a fi model de bună practică. Mulțumim tuturor celor implicați, suntem aici pentru oricare dintre dumneavoastră care ni se poate alătura sau are nevoie de noi.

Lucrurile bune se fac în taină.

InfoCons 2 jpg

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech