Folosim cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare pe website-ul nostru, pentru afișa conținut și reclame personalizate, pentru a analiza traficul de pe website-ul nostru și pentru a înțelege de unde vin vizitatorii noștri. Navigând pe website-ul nostru, ești de acord cu utilizarea cookie-urilor, cât și a altor metode de urmărire folosite.

sms button light

119

Harta oportunităților mele

 

1

,, Ideile sunt reflexii ale unei realități potențiale ce strălucește în grădina imaginației și creativității fiecăruia dintre noi. Aceste reflexii pot avea o intensitate mai mare sau mai mică, pot fi de scurtă sau lungă durată, pot fi împiedicate sau proiectate în viața reală în multe feluri ‘’ asta spune Adi Popa, preşedintele Asociaţiei Mâini Întinse, în urmă cu un an. Să fi fost o promisiune pentru ceea ce vom realiza împreună?

Proiectul ”Harta oportunităților mele!” își propune dezvoltarea unor activități cu finalitate în zona incluziunii sociale, prin implicarea pe două paliere: comunitatea copiilor cu dizabilități și parteneriatul activ public-privat-comunitate.

Proiectul derulat de Asociația Mâini Întinse și Direcția Generală de Asistență Socială și Protectia Copilului, cu finanțare de la Primăria Municipiului Tulcea va aduce un plus de valoare prin complianța expertizei în servicii sociale, oferind un set de resurse din sfera socială de creștere a nivelului de competențe în rândul comunității persoanelor cu dizabilități și informare în procesul de schimbare socială, în vederea îmbunătățirii calității vieții întregii comunități.

Concret,  Harta oportunităților mele, la îndemâna oricărui părinte al unui copil cu dizabilitate se va dori a fi un ghid cu beneficiile sociale, facilitățile fiscale, centrele de terapie/serviciile existente de terapie, centre de resurse, atât de necesar la începutul lungului şi încercatului drum al recuperării copilului cu dizabilitate.

Atmosfera întâlnirii a crescut ca intensitate pe parcursul intervenţiilor celor prezenţi, deloc puţini. Am punctat de comun acord necesitatea respectării principiului autodeterminării, părintele urmând a fi informat ghidând, mai degrabă activ, decât conducând coercitiv procesul de asistenţă

/de intervenţie/ de recuperare.

Părerile diferite, dar atât de ,, în comun,, au dinamizat întâlnirea…astfel, părinţi dornici de simplificare a procedurilor de întocmire a documentaţiei ce va sta la baza acordării certificatului de încadrare în grad de handicap au fost susţinuţi de specialişti în domeniu – fie că aceştia sunt din  CJRAE, DGASPC, Centrul de Sănătate Mentală, ONG – uri.

 Echipa multidisciplinară există, intervenţia ei există, comunicarea există chiar dacă ar trebui să o eficientizăm…rămâne să ne simplificăm intervenţia în beneficiul copilului cu dizabilitate, al părinţilor acestuia.

2

 Harta este proiecţia nevoilor la nivelul judeţului Tulcea, numărul în creştere de copii încadraţi în grad de handicap, impune existenţa ei.

 

 

InfoCons 2 jpg

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech